Zandvoort, 28 juni 2011 – De derde ronde van de Dutch Race Driver Organisation op Circuit Park Zandvoort stond bol van de actie. Wat te denken van Robert Westerholt, die tijdens de tweede race van de GTC Renova M3 Cup als laatste van start ging en vervolgens won? Of Dik Groenhart, die ’s middags zijn racelicentie haalde en ’s avonds zijn eerste overwinning boekte?

De weergoden overgoten het geslaagde evenement met een tropisch sausje, afgeblust met een stevige hagelbui.

De formule van de DRDO slaat aan, merkte medeorganisator Danny van Dongen na de eerste twee evenementen van de kersverse organisatie. Enerzijds is het programma ideaal voor drukbezette rijders die graag in een gezellige sfeer hun hobby willen uitoefenen. Van Dongen: “We beginnen om vijf uur ’s middags met een vrije training. ’s Avonds staan er twee races van elk een uur op het programma. Dat betekent dus veel rijden in een kort tijdsbestek.”

Anderzijds ziet Van Dongen met name de belangstelling voor de speciaal voor de DRDO ontwikkelde, 345 pk sterke BMW M3 E46 toenemen. “Sinds de vorige races zijn er weer twee auto’s verkocht. We komen daarmee op veertien M3’s en dat is een mooi resultaat voor een klasse die twee maanden geleden voor het eerst in actie kwam.”

Dennis van der Linden behoort tot de nieuwkomers, hij bereidt zich momenteel voor op zijn debuut in de GTC Renova M3 Cup. “Ik heb een keer getest met de auto, ik was vervolgens meteen onder de indruk. Het is een fantastische auto om mee te rijden”, vertelde hij enthousiast. Dennis en zijn teamgenoot Herman Peene verwachten nog deze zomer in actie te komen.

Naast de GTC Renova M3 Cup kent de DRDO een dieselklasse voor auto’s met een cilinderinhoud tot twee liter. “Equipes met bijvoorbeeld een BMW 320d, een Seat Ibiza TDi of een VW Golf TDi zijn van harte welkom om een keer kennis te komen maken”, aldus Van Dongen. Dat laatste geldt nu overigens ook voor eigenaren van een BMW 318ti Compact!

Derde zege Fabio Galante en equipe Van de Laar

De eerste race eindigde in een zege voor Fabio Galante (GTC Renova M3 Cup) en Dennis en Ronald van de Laar (dieselklasse).
Galante nam in de eerste ronde van de vijftig minuten durende race de kop. Die positie was hij vervolgens al snel weer kwijt. Fabio: “Er lag olie op de baan, daarom werd de race met een ‘code 60’ geneutraliseerd. Toen de race weer werd vrijgegeven, zat ik niet goed op te letten. Daardoor verloor ik mijn eerste plaats.”

In het vervolg van de race stelde Fabio orde op zaken en stelde alweer zijn derde zege in de GTC Renova M3 Cup veilig. Die overwinning leek in de slotronde nog in gevaar te komen. “Het begon opeens heel hard te hagelen. Toen merkte ik dat mijn ruitenwissers het niet deden”, aldus de winnaar. “Gelukkig viel de bui aan het einde van de race.”

Dennis en Ronald van de Laar lagen de hele race op kop in de dieselklasse. Vader en zoon eindigden uiteindelijk als derde algemeen met hun BMW 320d. Het was alweer hun derde overwinning in de DRDO. Het duo ging de strijd aan met de leidende BMW M3’s. “Op het rechte stuk komen we tekort, maar in de bochten kunnen we weer wat goedmaken”, aldus Dennis.

Prachtige inhaalrace Robert Westerholt

Om de competitie nog spannender te maken, introduceerde de DRDO de ‘reversed grid’ voor de GTC Renova M3 Cup. De top acht uit de eerste race begon in omgekeerde volgorde aan de tweede race.
Robert Westerholt reed een prachtige inhaalrace. Omdat hij in de eerste race was uitgevallen, moest hij deze keer achteraan starten. Na vijftig minuten racen kwam hij als winnaar over de streep met zijn BMW M3. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad”, glunderde de gitarist van Within Temptation. “De race begon op een natte baan. Dat vind ik een uitdaging, op een nat circuit moet je echt op je gevoel rijden.” Robert ging een keer achterstevoren tijdens zijn race, maar kon zijn weg snel vervolgen. “Ik wilde net teveel”, blikte hij op zijn spin terug. “Gelukkig kon ik de leiding vasthouden. Het was een geweldige dag.”

In de dieselklasse ging de zege naar Thierry Köhler en Dik Groenhart. Köhler won de dieselklasse al twee keer eerder. “In de eerste race hadden we pech, er was een koelslang gebroken en daardoor vielen we uit. Dat betekende meteen ook dat we de tweede race vanuit het achterveld moesten beginnen. We hebben ons naar voren gevochten en toch nog gewonnen. Ik vind dit echt een hele leuke cup.”

Voor Dik Groenhart was het helemaal een bijzondere dag. “Nadat ik de racecursus van de Dutch Race Driver Academy had gevolgd, heb ik vanmiddag tijdens de vrije training mijn racelicentie gehaald. Een paar uur later won ik samen met Thierry mijn eerste race”, vertelde hij. “Dit is een mooie ervaring, echt heel gaaf om mee te maken.”

Ronald en Dennis van de Laar waren de pechvogels van de race. Zij leken op weg naar de zege, maar vielen vervolgens terug door een lekke band.

De volgende races van de GTC Renova M3 Cup en de dieselklasse worden verreden op 26 juli op Circuit Park Zandvoort.

Uitslagen DRDO – Circuit Park Zandvoort – 28 juni 2011:

Race 1:

GTC Renova M3 Cup:

1. Fabio Galante, 22 ronden in 50:36.021; 2. Thijs Heezen jr, op 4.250 sec; 3. Philip Romijn, op 25.784.

Dieselklasse:

1. Ronald en Dennis van de Laar, BMW 320d, 22 ronden in 50:48.630; 2. Martin de Weerd, Seat Ibiza TDi, op 1 ronde; 3. Dirk van Vuure en Geoffrey van Krugten, BMW 318ti Compact, op 1 ronde.

Race 2:

GTC Renova M3 Cup:

1. Robert Westerholt, 23 ronden in 52:05.775; 2. Guus Backelandt en Hans Sturkenboom, op 33.231 sec.; 3. Philip Romijn, op 40.339

Dieselklasse:

1. Thierry Köhler en Dik Groenhart, VW Golf TDi, 23 ronden in 53:17.970; 2. Martin de Weerd, op 11.296 sec.; 3. Ronald en Dennis van de Laar, op 2 ronden.

Stand na zes races:

GTC Renova M3 Cup: 1. Fabio Galante 102; 2. Robert Westerholt 93; 3. Philip Romijn 87.

Dieselklasse: 1. Ronald en Dennis v.d. Laar 77; 2. Martin de Weerd 66; 3. Thierry Köhler 47.

Voor meer informatie: Dutch Race Driver Organisation, via e-mail (info@drdo.nl), tel. 023-571 22 50, of www.drdo.nl.

About the Author

[top]
8 Responses to Vier equipes verdelen buit Dutch Race Driver Organisation
  1. how’s things http://www.odysseymotorsport.com owner found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer backlink pagerank seo strategies backlink service backlinks checker Take care. Jay

    • Dit is de dagelijkse tjkapirk op ontstellend veel scholen in zowel Duitsland als Nederland. Ik weet dat ik veel mensen hiermee op de tenen trap, maar wat de ARD aan de orde stelt gebeurt echt. Alhoewel ik het met de titel van dit stuk niet eens ben, wil ik de schrijfster complimenteren met haar conclusie. Persoonlijk denk ik dat het geschetste beeld van de ARD een correcte beeldbeschrijving is waaruit blijkt wat het effect er van in het Westen is. Het uitgangspunt is helemaal de Islam niet, maar het blijkt de overeenkomst te zijn die beter verklaart dan uitsluitend de term “buitenlander.”9d Gewoon feiten omtrent een ontwikkeling die veel autochtonen met lede ogen aanzien. Nordin stelt de goede vraag: “hoe lossen we dat op?”9d Met name de persoonsvorm “we”9d maakt duidelijk dat hij zich niet in de “slachtofferrol”9d plaatst, zoals werd gesuggereerd. De oplossingsrichting ligt in de eerste plaats in de beweging die de schrijfster zelf voorstelt: “Het wordt tijd dat de moslims echt deel uit gaan maken van de samenleving.”9d De westerse samenlevingen echter zijn inmiddels gegroeid naar seculiere eenheden die in hun cultuur, sociale context en wetgeving de religieuze invloed zoveel mogelijk weren. Daar is ook reden voor geweest. Wie de geschiedenis van het westen (dat is zeker niet de geschiedenis zoals thans onderwezen door voornamelijk toedoen van de linkse kerk) goed doorneemt, weet dat de ervaringen met de katholieke kerk b.v. niet onverdeeld gunstig waren, noch die met de protestanten en remonstranten. Dat maakt dat ook het royale vertoon van de islam, op verschillende wijzen, in de publieke ruimte een seculiere samenleving provoceert omdat het in feite een terugkeer is naar Staphorst en Spakenburg in de 50-er jaren. Vele streng gereformeerde Staphorsters en Spakenburgers zijn geebmigreerd naar Australieb en Canada, veel katholieken naar Nieuw Zeeland en zij slaagden daar niet omdat ze onmiddellijk seculier werden of door het uittrekken van de traditionele kleding. Ze slaagden omdat ze wisten dat ze niet langer in Staphorst waren maar in Australieb en simpelweg geld moesten verdienen om te kunnen leven. Integreren was de boodschap en verder niets.En zo werkt dat: wie niet integreert kan dan wel hard roepen “Wij blijven hier”9d en er een uitroepteken achter zetten, maar dat werkt niet. Uiteindelijk zit je dan ”“helaas- in de verkeerde omgeving. De schrijfster heeft gelijk: integreren en aanpassen. Anders lo

    • Wat een feest van herkenning beedror. De weg naar kennis is doornig als het leven zelf. Je kunt iemand adviseren, maar niet voor valkuilen behoeden. Het is dan maar hopen op de betrouwbaarheid van iemands innerlijke kompas, en natuurlijk op Gods leiding. De een neemt alle kennis tot zich die hem wordt aangeboden en filtert na verloop het goud eruit. De ander wordt ingekapseld in een web van absurde regels en eindigt op het slagveld of in een Nederlandse cel. De zaak wordt nog gecompliceerder door het ontbreken van geleerden in Nederland. Iedereen die een beetje Arabisch spreekt geeft zich hier maar voor kenner uit, met allerlei rampzalige gevolgen.Het instituut Dar al Ilm staat tamelijk goed aangeschreven als het gaat om vervolgkennis. Als het om tadjwied gaat zou ik die dames naar de Nederlandssprekende club van de Indonesische vereniging PPME Al Ikhlas Amsterdam kunnen doorverwijzen. Ik weet niet of daar op dit moment heel actief gestudeerd wordt, maar ze zijn daar zeker bereid om iets te organiseren. Het gaat dan om een combinatie van het leren reciteren van de koran, eenvoudige uitleg en het beantwoorden van praktische vragen. Er zijn tweewekelijks bijeenkomsten in de El Amienschool in Osdorp.Het verbaast mij overigens dat een moskee met 1.500 regelmatige bezoekers niet in staat is een programma voor nieuwe moslims op poten te zetten. Wat dat betreft laten de organisaties het in Nederland behoorlijk afweten.

  2. hi there http://www.odysseymotorsport.com blogger found your website via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best backlink service Take care. Jason

    • Jantje Pluis: je zegt : Neem niet iemand van oeeevgnr 600 jaar later zoals tayiyah of abdel wahhaab nadjd Wees correct met je statement ik zei het volgende verder Neem niet iemand die opeesn 600 jaar later interpretaties doet die in controst staan met deze imams (maliki hanafi shafi hambali) dan zit je altijd goed.Mijn zin was in context met het navolgende. Het betreft hier dus de interpretaties van hoe imand in God en zijn Porfeten Vrede zij met hen allen moet geloven.@PipiDe islam (o.a.geloofsleer) is volgens hoe de Profeet van Allah dit heeft vermeld en OOK BEDOELD heeft. Hoe je in Allah moet geloven moet conform zijn hoe het toen al was in de tijd van de Heilige Profeet en hoe de Sahaba dit geloven (die de Profeet 100% correct volgden). en degenen die de sahabas hebben gezien (taabe ien) en volgden. degenen die de taabe ien hebben gezien en volgeden (taabe taabe ien). Over hen heeft de Heilige Profeet destijds al verteld dat zij de besten zullen zijn van Zijn Ummah Vrede zij met hen allen. Zij zijn dus de maatstaf als het gaat om interpretaties van hoe iemand in Allah moet geloven voor een MOSLIM. Niemand mag (volgens de Heilige Profeet Vrede en Zegeningen zij met Hem) opeens een nieuwigheid in geloofsleer toevoegen (voor een moslim in de Islam dan). Dit zijn Absolute zaken deze staan vast VOOR ALTIJD. Let er op met zaken m.b.t. de eigenschappen van Allah etc.

  3. Wow, incredible weblog structure! How long have you been running a blog for? you created running a blog look simple. The entire look of your website is magnificent, neatly as the content material! 932334

  4. Do you have a Facebook fan page for your site?


[top]
Leave a Reply